Doua lozuri

Zic asa: Sa iei doua lozuri, pardon bilete, si sa mergi la filmul “Doua lozuri”. Garantez ca biletele vor fi castigatoare: vei rade de toti banii, ba chiar si in plus.

Doua lozuri

Regia: Paul Negoescu

Distributia: Dorian Boguta, Dragos Bucur, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Serban Pavlu, Ion Rusu, Dragos Niamtu, Codin Maticiuc.

Produs de actoriedefilm.ro si distribuit de Ro Image 2000.


Dacia alba din imagine da un plus de farmec filmului. Ce spui?? Dacia e neagra?? Asa o vezi tu in imaginea de mai sus?? Ei bine, crede-ma: este alba. Nu, nu am luat-o razna si nu fac misto de tine, trebuie sa mergi la cinema sa vezi filmul!!

Din 2002, de la filmul romanesc “Filantropica”, nu am mai vazut un film romanesc atat de bine realizat, atat de fain, atat de… fabulos. Sigur, mi-au placut si Love Building, Alt Love Building, Poveste de dragoste (2015), #Selfie, #Selfie69, insa Doua lozuri este altceva.

Doua lozuri vorbeste despre visul romanului de a se imbogati simplu si rapid: jucand la Loto 6/49. Dar nu este suficient sa cumperi bilet si sa joci la loto, iti trebuie mult noroc, mai trebuie sa ai biletul castigator si… sa ai grija de el, sa nu-l ratacesti.

Povestea celor doua lozuri jucate la Loto 6/49 de Sile (Dragos Bucur), Dinel (Dorian Boguta) si Pompiliu (Alexandru Papadopol) este extrem de comica. Totul este atat de logic si de real. Baietii au nevoie de bani si joaca la Loto. Iar atunci cand ies numerele castigatoare si sunt ale lor… ia biletul de unde nu-i. Asa ca, baietii pleaca pe urma biletului pierdut. Furat, de fapt, dar va las pe voi mai bine sa vedeti exact ce si cum.

Personajul interpretat de Alexandru Papadopol mi-a placut cel mai mult. Cand l-am vazut incaltat cu sosete si cu sandale… genial. Personajele sunt foarte bine conturate, au o viata si stiu sa spuna o poveste. Mi-a placut mult acest aspect. Pompiliu este bugetarul clasic, cu leafa mica si banii ascunsi la sosete. Sile este un parior inrait, cu suflet mare si cu gura si mai mare. Dinel este un mecanic auto a carui sotie este plecata la munca in Italia, iar el incearca sa stranga bani sa o aduca inapoi acasa.

 

Doua lozuri este o comedie facuta cu mult bun-gust, care aduce pe marile ecrane glume reusite, personaje reale si o poveste antrenanta si plina de farmec. Cu romani, pentru romani. Mi-a placut mult accentul moldovenesc (Dragos Niamtu) si am savurat fiecare replica a filmului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *