Doctor Strange

Dincolo de efectele speciale cu care ne incanta, dincolo de un scenariu inteligent si o interpretare super faina a lui Benedict Cumberbatch, Doctor Strange ne invata ca vinderea trupului este posibila prin vindecarea spiritului. Puterea mintii este mai presus de orice si te ajuta sa realizezi lucruri ce par imposibile, te ajuta sa te vindeci atunci cand din punct de vedere medical nu ai nicio sansa.

Nu putem sa ne invingem vreodata demonii, dar putem invata sa ne traim viata deasupra lor. 

 

Doctor Strange

Regia: Scott Derrickson

Distributia: Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong

Distribuitor: Forum Film Romania

Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) este un medic neurochirurg, arogant si nesuferit, dar totusi carismatic si atragator. Il urasti, ti se face mila de el, il urasti din nou si apoi il adori, pur si simplu. It’s strange, but it’s Doctor Strange. In urma unui grav accident de masina, mainile ii sunt afectate si nu mai poate opera. Astfel, cariera si viata sa sunt ruinate. Ce ar putea el sa mai faca cu aceeasi pasiune ca pana acum, in ce ar putea el sa se mai regaseasca?!

Intalnirea cu Cea Antica (Tilda Swinton) ii deschide lui Strange calea spre lumea magica, plina de simboluri, lumea in care invata sa-si foloseasca puterea mintii in asa fel incat sa reuseasca orice isi propune. Mi-a placut mult biblioteca si mai ales amuleta – Ochiul lui Agamotto – , elementul magic al filmului. Cred ca fiecare din noi si-ar dori sa detina o astfel de amuleta.

 

Mi-a placut mult povestea si am apreciat umorul bine dozat. M-au captivat Benedict Cumberbatch si Tilda Swinton, precum si Rachel McAdams si Benedict Wong. Christine (Rachel McAdams) este gingasa, feminina si poate usor naiva, dar acesta este farmecul ei. Wong (Benedict Wong) este un personaj controversat: extrem de dur si taciturn, dar atat de simpatic si usor de indragit.

Vazut in IMAX, Doctor Strange este fabulos. Efectele sunt de-a dreptul ametitoare, simti cum se joaca cu mintea ta si te incanta la maxim acest lucru. Arhitectura cladirilor se transforma intr-un ritm alert si pasesti intr-un spatiu misterios, care te fascineaza si uluieste. Parca esti prins intr-un joc de lego in care piesele sunt in continua miscare si te absorb in universul lor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *