Minunea

Wonder (Minunea)
Regia: Stephen Chbosky
Distributia: Julia Roberts, Jacob Tremblay, Owen Wilson, Mandy Patinkin
Din 29 decembrie filmul este distribuit in cinematografe de Vertical Entertainment.

August Pullman este un baietel care s-a nascut cu o diformitate faciala, motiv pentru care familia il protejeaza excesiv de mult si il fereste de sistemul public de invatamant, Dar vine momentul ca Auggie sa mearga in clasa a V-a la o scoala publica. Este dificil la inceput, pentru ca lumea il priveste intrebator si cu multa compasiune totodata, dar Auggie demonstreaza ca are o inima mare si ca este nascut sa iasa in fata, sa se remarce, sa fie o minune de baiat.

Filmul Wonder (Minunea) abordeaza o tema interesanta, si anume: bullyingul. Termenul de bullying este folosit pentru a exprima un comportament ostil, de umilire, de intimidare, poate chiar de hartuire. Bullyingul poate fi prezent in orice tip de comunitate unde persoanele interactioneaza intre ele. Bullyingul este considerat o forma de violenta fizica si psihica, iar fiecare dintre noi a trecut cel putin o data in viata prin acest fenomen, fie in calitate de victim, fie in calitate de agresor.

Ati avut porecle in scoala? Eu da… iar cateva din acestea m-au afectat emotional. Si acum am porecle la serviciu, dar acum este amuzant si cel mai important este ca nu ma simt deloc afectata. In schimb, atunci cand esti in perioada de formare si cineva iti gaseste o porecla care simti ca te jigneste, iti vine sa iti ascunzi capul in nisip precum strutul. Dar asta nu te ajuta la rezolvarea problemei. Ce poti sa faci? Sa iesi in evidenta, sa te remarci, sa fii tu insuti si sa scoti capul din nisip. Ai putea sa ajungi erou.

Cred ca ar trebui sa invatam de la Auggie sa infruntam greutatile, sa nu ne lasam coplesiti de agresori si sa mergem mai departe pe drumul nostru. Destinul stie cel mai bine ceea ce a pregatit pentru noi.

Wonder (Minunea) este o poveste emotionanta si plina de speranta. In film care sensibilizeaza si care trage un semnal de alarma in legatura cu fenomenul de bullying. De vazut!

 

Filmul are la baza cartea “Minunea” scrisa de R. J. Palacio, care a aparut la Editura Arthur, in colectia Cartile de Aur ale copilariei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *