Maze Runner: The Death Cure

Maze Runner: The Death Cure (Labirintul: Tratament letal)

Regia: Wes Ball

Cu: Dylan O’Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Dexter Darden, Will Poulter, Rosa Salazar, Patricia Clarkson, Aidan Gillen, Giancarlo Esposito, Barry Pepper, Nathalie Emmanuel

Distribuit de Odeon Cineplex

Dupa ce primul film Maze Runner (Labirintul: Evadarea) m-a fascinat, iar cel al doilea film Maze Runner: The Scorch Trials (Labirintul: Incercarile focului) nu m-a impresionat, nu aveam asteptari prea mari de la Tratamentul fatal. Insa imi doream sa vad cum se incheie trilogia, asadar am mers sa vad Maze Runner: The Death Cure (Labirintul: Tratament letal) si… mi-a placut mult. Este putin cam lung, ca si durata, dar merita. Are actiune, are tensiune, are niste confruntari spectaculoase, dar are si ceva emotie magica.

Trebuie sa va spun de la inceput ca pentru a intelege povestea este esential sa vedeti primele doua filme din serie, daca nu le-ati vazut deja.

Asadar, dupa cum stim deja, un virus periculos si contagios a transformat populatia in zombie. Organizatia RAU se foloseste de cei imuni la virus pentru a gasi un leac, insa printre acesti imuni au fost infiltrati si cativa baieti care nu erau imuni (spre exemplu: Newt). Dupa ce au invins Labirintul si au supravietuit in Tinutul Parjolit, tinerii si-au promis sa distruga organizatia.

Thomas (Dylan O’Brien), Newt (Thomas Brodie-Sangster), Frypan (Dexter Darden) si Brenda (Rosa Salazar) au pornit catre ultimul oras ramas dupa izbucnirea pandemiei pentru a-l salva pe prietenul lor Minho, prizonier acum al celor din organizatia RAU. Aici o gasesc pe Teresa (Kaya Scodelario), cea care i-a tradat si care acum lucreaza in cercetare pentru cei de la RAU. Teresa este cea care experimenteaza tot felul de vaccinuri pentru a gasi un leac si are nevoie de imuni pentru aceasta. La randul lor, Thomas si prietenii sai au nevoie de ea pentru a patrunde in organizatie. Cum se vor petrece lucrurile, nu o sa aflati de la mine, trebuie sa mergeti la cinema sa vedeti filmul.

Imaginile post-apocaliptice sunt senzationale. Mi-au placut efectele speciale si mi-au placut mult scenele de actiune care sunt din plin in acest film. Maze Runner: The Death Cure (Labirintul: Tratament letal) este un film dinamic, intens, cu multa actiune si tensiune, care incheie (aproape) frumos aceasta trilogie. Mi-a placut, dar dintre toate cele trei filme, preferatul meu ramane primul. A avut ceva magic, a avut o viziune noua, proaspata, a avut… labirintul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *