Cod rosu de jaf

The hurricane heist (Cod rosu de jaf) este un film de actiune in regia lui Rob Cohen binecunoscut pentru regia peliculei “The Fast and The Furious” (2001). Scenariul este semnat de catre Scott Windhauser si Jeff Dixon, iar in distributie ii avem pe Toby Kebbell, Maggie Grace, Ryan Kwanten si Ralph Ineson. 

Filmul Cod rosu de jaf este distribuit in cinematografe de Ro Image 2000.

Un uragan loveste fara mila lasand in urma familii destramate si destine frante. Asa se intampla in cazul lui Bruce Ruthledge, care isi pierde viata incercand sa isi salveze copii de urgia furtunii, si astfel cei doi baietei Will si Breeze raman in voia sortii.

Cativa ani mai tarziu, mai exact 25 de ani mai tarziu, cei doi frati sunt nevoiti sa infrunte un nou dezastru: uraganul Tammy, care loveste cu toata forta, facandu-i pe cei doi sa retraiasca amintiri dureroase.

Will (Toby Kebbell) este acum un meteorolog angajat de guvern, cu un interes deosebit asupra fascinantelor uragane, carora incearca sa le afle “slabiciunea” pentru a le putea infrunta. Breeze (Ryan Kwanten) este omul priceput la toate si detine un atelier de reparatii in Gulfort, Alabama.

Si iata ca soarta face ca urganul Tammy sa se napusteasca fix asupra acestui orasel.

 

In timp ce localnicii sunt evacuati din calea dezastrului, oficialii au o alta cursa contra cronometru: aceea de a transporta si a distruge 600 de milioane de dolari bancnote vechi. Locatia este impanzita de oameni pregatiti pentru situatii de atac si are un sistem bine pus la punct, dar… niciodata nu se stie ce se poate intampla.

 

Astfel porneste o cursa contra cronometru, in care puterea banului si forta naturii isi dezvaluie adevarata fata. Un uragan puternic care matura tot ce gaseste in calea sa si o echipa determinata sa fure milioanele de dolari, avand un plan destul de bine pus la punct (cel putin pe hartie, hi hi).

 

Am regasit in acest film atat actiunea care te tine cu sufletul la gura, cursele incendiare care mi-au reamintit de Fast and Furious, cat si o strategie de jaf bine calculata. Cei doi frati ajung fara voia lor implicati pe ambele fronturi, avand pe urmele lor un adevarat uragan, dar si ceva inamici care incearca sa-i elimine din peisaj. Cum reusesc cei doi sa isi salveze viata, puteti vedea de maine in cinema. Codul rosu de jaf se ajunta in toata tara, doar in cinematografe.

Vizionare placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *