Film: Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar

Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar (Loving Pablo) – un film care mi-a depasit cu mult asteptarile. Am urmarit documentare despre Pablo Escobar, binecunoscutul traficant de droguri din Columbia, insa acest film este deosebit, urmarind atent memoriile jurnalistei Virginia Valejo care ajunge din postura de autoare a biografiei lui Escobar in postura de amanta a acestuia.
Un film care merita vazut in sala de cinema. Eram dezamagita de nota mica pe care o are acest film pe site-uri, insa cele 123 de minute va spun sincer ca au trecut intr-o clipita, atat de mult m-a captivat acest film. Merita acest film inspirat din fapte reale.

Javier Bardem (Pablo Escobar) si Penelope Cruz ( Virginia Vallejo) sunt protagonistii acestui film, cei doi avand o relatie si in afara platourilor de filmare. Chimia dintre ei este palpabila, cred ca si datorita acestui lucru si amandoi au intrat foarte usor in rol.

Povestea lui Pablo Escobar sunt convinsa ca o cunosti, insa sigur nu cunosti amanuntele din spatele cortinei, trairile Virginiei care sunt povestite chiar de celebra jurnalista. Femeia trece prin numeroase situatii si este incercata de emotii puternice, de la extaz la agonie, totul datorita lui Pablo. De asemenea, in acest film descoperim si alta latura a celebrului traficant, o latura mai putin evidentiata pana in momentul de fata; nu doar latura sa dura si nemiloasa. Povestea este destul de dura, fara perdea, insa “Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar” este un film intens care merita vazut cat mai curand.
Este o poveste despre dragoste si ura, despre ambitie si fericire, despre cel mai notoriu traficant de droguri din istorie, dar si despre fiecare dintre noi.
Filmul este de astazi in cinema, fiind distribuit de Ro Image 2000.


Regia: Fernando León de Aranoa
Scenariul: Fernando León de Aranoa, dupa cartea Virginiei Vallejo
Cu: Penélope Cruz, Javier Bardem, Peter Sarsgaard

Bardem povesteste: “Tocmai de asta se numeste Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar – filmul este vazut prin ochii Virginiei si a celor care l-au iubit pe omul Pablo. Filmul nostru este despre ce se intampla cand acesti oameni descopera in cele din urma ce fel de om este Pablo. Ce deosebeste povestea aceasta de celelalte povesti cu Pablo Escobar este relatia cu Virginia Vallejo, jurnalista care i-a fost amanta… despre cum legatura lor devine ceva mai mult decat fizica, ci mai mult intelectuala. Ei se construiesc unul pe altul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *