Sicario 2: Soldado

Sicario 2: Soldado ( Sicario: Day of the Soldado)

Regia: Stefano Sollima

Distributia: Josh Brolin, Benicio Del Toro, Matthew Modine

Distribuit in cinematografe de Vertical Entertainment.

Sicario 2: Soldado vine cu o abordare inovativa si interesanta: un cartel mexican incepe sa ajute teroristii sa traverseze granita in Statele Unite ale Americii si este suspectat de complicitate la terorism. Agentul federal Matt Graver (Josh Brolin) apeleaza la ajutorul agentului columbian Alejandro (Benicio Del Toro) pentru a ataca acest cartel mexican.

Alejandro are o strategie promitatoare. Insceneaza liderului cartelului o reglare de conturi cu un cartel rival, rapindu-i fiica, pe Isabela Reyes (Isabela Moner), in numele cartelului rival bineinteles. Si pentru ca traficantii de droguri nu respecta legi si reguli, lucrurile se complica si Isabela ramane in grija lui Alejandro, barbatul caruia tatal ei i-a omorat familia.

Sicario 2: Soldado

Mi-a placut filmul, insa nu la fel de mult ca primul “Sicario“. Este un film intens si autentic, cu multa violenta, fara a face totusi abuz de scenele sangeroase. Atmosfera puternica si dura a filmului reuseste sa ne transpuna acolo in Mexic, pe terenul cartelurilor.

Mi-a placut mult interpretarea Isabelei Moner, tare simpatica si expresiva. Duo-ul Josh Brolin si Benicio Del Toro este fain, dar parca nu mi-a placut la fel de mult cat mi-a placut in primul Sicario trio-ul cu Emily Blunt. Si, chiar daca nu m-a cucerit Emily atunci, trebuie sa marturisesc ca am simtit lipsa ei de aceasta data. Spre final avem parte de cateva exagerari, care intr-un fel ne bucura si ne dau sperante ca vom avea parte de o continuare, dar care sunt mult prea evidente si conduc catre SF, stergand parca toata autenticitatea in care am fost invaluiti pana atunci.

Sicario 2: Soldado este un film care reda realitatea dura a mafiei mexicane si care mi-a placut, fapt pentru care trebuie sa vad si eu cateva seriale ce se afla in topul vizionarilor, cum ar fi: Narcos sau El Chapo. Dar pana ajung eu sa urmaresc serialele, voi sa mergeti sa vedeti Sicario: Day of the Soldado, ne-am inteles!? Pentru ca merita.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *