Grinch

Eu simt deja spiritul sarbatorilor de iarna, asta poate si datorita ultimului film vazut la cinema. Este vorba de comedia animata “The Grinch (Grinch)” distribuita in cinematografe de Ro Image 2000 din 23 noiembrie 2018.

Regia: Yarrow Cheney, Scott Mosier

Distributia: Benedict Cumberbatch, Rashida Jones, Tristan O’Hare, Scarlett Estevez

Bazat pe cartea lui Dr. Seuss

Grinch

Se aproprie cea mai frumoasa perioada a anului din punctul meu de vedere, si anume: CRACIUNUL. Se spune ca aceasta sarbatoare ne determina sa fim mai buni, sa iertam si sa petrecem timp alaturi de cei dragi… De Craciun toata drumurile duc acasa. Cred ca toata lumea cunoaste celebra poveste a lui Grinch si sigur fiecare dintre noi are la munca, printre prieteni sau chiar in familie o persoana care in perioada aceasta a anului este mai ursuza si pe care evident o poreclim Grinch.

Insa anul acesta povestea este un pic diferita… linistea pe care si-o doreste Grinch, mai ales in aceasta perioada a anului, pe care o uraste din tot sufletul, este perturbata de celebrarile din ce in ce mai grandioase si mai fastuase, de un orasel parca desprins de la Polul Nord. Cu scopul de a-si castiga linistea, Grinch gaseste o solutie pentru aceasta zi: sa fure Craciunul. Astfel spera ca toti locuitorii oraselului vor fi tristi la fel ca el in ziua de Craciun. Pentru a pune in aplicare acest plan, el este hotarat sa devina Mos Craciun si isi ia rolul foarte in serios. Insa planurile ii vor fi date peste cap de o fetita Cindy-Lou-Who, entuziasmata peste masura de aceasta sarbatoare, si care planuieste o intalnire cu nimeni altul decat Mos Craciun. Trebuie sa recunosc ca atunci cand eram mica si eu am avut un asemenea plan, dar de fiecare data adormeam. Mana sus cine mai facea ca mine!

Lucrurile iau o intorsatura surprinzatoare in noaptea de Ajun, chiar si pentru cel mai Grinch dintre Grinch.

O poveste anumzanta, care va trezi in fiecare dintre noi spiritul Craciunul. Si poate o lectie pentru cei mici de a aprecia mai mult persoanele de langa ei decat lucrurile materiale. De fapt, nu stiu pentru cine ar fi adevarata lectie: pentru cei mici sau pentru cei mari!? Cred ca deopotriva si pentru cei mari si pentru cei mici si ne vom bucura cu totii de sarbatori frumoasa si luminoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *